Би трябвало президентът да защитава националните интереси, а оперирането на стратегическите

...
Би трябвало президентът да защитава националните интереси, а оперирането на стратегическите
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Президентът би трябвало да обясни чии интереси защитава по случая с Росенец

Би трябвало президентът да пази националните ползи, а оперирането на стратегическите пристанища – да бъде задача на страната, разяснява за Българска телеграфна агенция депутатът от „ - "  Мартин Димитров.

Повод за коментара е това, че днес държавният глава сезира Конституционния съд (КС) за прекратяването на концесията на терминала „ Росенец “. В претекстовете си Радев показва, че решенията в региона на енергетиката постоянно би трябвало да почиват върху нуждата от надеждност и непрекъсваемост на доставките на първични материали и на гарантирането на налични цени за жителите и промишлеността. 

Президентът би трябвало доста ясно да изясни какво прави сега, чии ползи пази, съобщи Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на. " Големият въпрос е за какво 10 години, когато страната е оперирала с това пристанище, е имало сигурност на доставките. Така че тук той не е прав ", счита депутатът. Според Димитров президентът няма учредения да се обръща към Конституционния съд.

Първият значим въпрос е, че това е европейски правилник, който се извършва, вторият – ние като страна да преценим кой би трябвало да оперира с основните пристанища, коментира Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на. Според него точно президентът би трябвало да желае това да е страната.

На 21 юли Народното събрание гласува да бъде прекратена концесията за пристанищния терминал „ Росенец “, както и министърът на енергетиката да стартира диалози по изискванията и реда, при които Българският енергиен холдинг да придобие до 20 % в консорциума-титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок I-21 „ Хан Аспарух “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР